• USP checkRuim assortiment, hoge kwaliteit
 • USP checkVakkundige installatieservice
 • USP checkF-gassen gecertificeerd
Home Airconditioning Single split
Toon filters
Filters
Toon resultaten

Single split

Single split airco met montage kopen? Een single split airconditioning (ook wel split airco) bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Daarmee koelt of verwarmt u één ruimte. Single split airconditioners zijn verkrijgbaar in wandmodellen, vloermodellen en plafondcassettemodellen, de keuze hangt af van de grootte en mogelijkheden van de ruimte, het uiterlijk en persoonlijke smaak. Wilt u direct een single split airco met installatie kopen of heeft u advies nodig bij het kiezen van het juiste airconditioning systeem? Bij Aircosuper bent u voor beide aan het juiste adres.

Lees meer


Weergave:


Bezig met laden...

Wat is een single split airconditioning?
Een single split airconditioning bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. De binnenunit wordt geïnstalleerd in de te koelen of de te verwarmen ruimte, terwijl de buitenunit op een geschikte locatie buiten wordt geplaatst. De binnen- en buitenunit zijn met koelleiding en stroombekabeling aan elkaar verbonden. De binnenunit zuigt warme lucht op en koelt deze af voordat het weer wordt verspreid in de ruimte. De buitenunit zorgt ervoor dat de warme lucht wordt afgevoerd.

Een single split airco kan ook (bij)verwarmen, het proces wordt dan omgedraaid. Naast koelen en verwarmen kunnen de single split airconditioners ook ventileren, ontvochtigen en sommige modellen filteren tevens de lucht.

Waarop moet u letten bij aanschaf?
Bij aanschaf van een single split airco is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de ruimte voor de benodigde capaciteit van het systeem, het geluidsniveau en het energieverbruik. Houdt hierbij ook rekening met de afmetingen van de binnenunit en de buitenunit, heeft u plaats voor deze unit's? Daarbij hangt de keuze natuurlijk ook af van de mogelijkheden van de ruimte, het uiterlijk en uw persoonlijke smaak. Wanneer u advies nodig heeft bij het kiezen van het juiste single split airconditioning systeem kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een single split airco met montage kopen bij Aircosuper:
Wilt u het hele jaar door genieten van een comfortabele temperatuur in huis of op kantoor? Dan is een single split airconditioning van Mitsubishi Heavy Industries of Daikin de perfecte oplossing voor u. Aircosuper heeft een ruime keuze aan single split airco's. Aircosuper.nl houdt het niet bij leveren alleen. Een goed advies, vakkundige montage, service en het onderhoud van door ons geleverde systemen behoort ook tot onze dienstverlening.

FAQ's

 1. Kunnen er meerdere binnenunit's aan één buitenunit gekoppeld worden?
  Nee, een single split airconditioning bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Wilt u meerdere binnenunit's koppelen aan één buitenunit, overweegt u dan een multisplit airconditioning systeem. Hiermee kunt u in meerdere ruimtes het klimaat beheersen, zonder dat uw dak of buitenmuur vol komt te staan of te hangen met buitenunit's.
 2. Hoe onderhoud ik mijn single split airconditioning?
  Om ervoor te zorgen dat uw airconditioning optimaal blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. In elke binnenunit van de airco zit een luchtfilter, dat de lucht zuivert. Na verloop van tijd wordt het filter vies, en moet het gereinigd worden. Wij adviseren u de luchtfilters van de binnenunit 4x per jaar te reinigen, volg voor schoonmaken de instructies van de fabrikant op.
 3. Moet ik een onderhouds contract afsluiten?
  Wanneer u een single split airconditioning inclusief installatie aanschaft bij Aircosuper zit u niet vast aan een onderhoudscontract om aanspraak te kunnen maken op de garantie en service. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor het professionele onderhoud inclusief controle van de door Aircosuper geplaatste airconditioning.


Aircosuper gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken.
Accepteer geselecteerde cookies