• USP checkRuim assortiment, hoge kwaliteit
 • USP checkVakkundige installatieservice
 • USP checkF-gassen gecertificeerd
Home Toebehoren Beschermkooien
Toon filters
Filters
Toon resultaten

Beschermkooien

Beschermkooi kopen? Als u een airco heeft met buitenunit, dan weet u dat deze een belangrijk onderdeel is van uw koelsysteem. Maar wat als u zich zorgen maakt over de uitstraling van de buitenunit en hoe deze past in uw buitenruimte?

Een oplossing is het plaatsen van een airco omkasting. Er zijn verschillende soorten airco omkastingen beschikbaar, van houten behuizingen tot aluminium en stalen beschermkooien. Een airco buitenunit ombouw biedt niet alleen bescherming en privacy, maar ook een stijlvolle afwerking voor uw buitenruimte. Bekijk de opties en kies er een die past bij uw persoonlijke voorkeur en budget.


Weergave:


Bezig met laden...

Een beschermkooi kopen bij Aircosuper
Aircosuper heeft een ruime keuze aan beschermkooien. In het ruime assortiment zijn verschillende soorten beschermkooien beschikbaar, van houten omkastingen tot aluminium en stalen airco buitenunit beschermkooien in diverse kleuren. Bekijk de eigenschappen, waarvan het belangrijk is dat u erop let bij de aankoop en kies er een die past bij uw persoonlijke voorkeur en budget.

Wat is een airco beschermkooi?
Een airco beschermkooi, ook wel airco ombouw of omkasting genoemd, is een speciaal ontworpen behuizing die past bij de afmetingen van uw buitenunit. De omkasting beschermt niet alleen de buitenunit deels tegen weersinvloeden en schade, maar verbetert ook de esthetiek van uw buitenruimte.

Waarom zou u een airco omkasting willen hebben?
Er zijn verschillende redenen waarom u zou willen investeren in een airco omkasting:

 • Bescherming: De buitenunit is vaak gevoelig voor weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw. Een omkasting beschermt deels de unit en verlengt de levensduur.
 • Uitstraling: Een buitenunit kan er onaantrekkelijk uitzien en de esthetiek van uw tuin of balkon negatief beïnvloeden. Een beschermkooi biedt een stijlvolle afwerking die naadloos aansluit bij uw buitenruimte.
 • Privacy: Een omkasting kan in bepaalde situaties meer privacy creëeren.

Welke soorten airco beschermkooien zijn er?
Er zijn verschillende soorten buitenunit beschermkooien beschikbaar, van houten behuizingen tot metalen frames met gaas. Aircosuper heeft verschillende stijlen en diverse merken beschermkooien in het assortiment. Bekijk de opties en kies een Djisign, Evolar of Alixo beschermkooi die past bij uw persoonlijke voorkeur en budget.

Hoe wordt een beschermkooi geïnstalleerd?
Het installeren van een airco beschermkooi kan goed worden uitgevoerd door uzelf als handige klusser of kan worden gedaan door een professional. Houdt u bij het bestellen wel rekening met de binnen afmeting van de omkasting, zodat deze past bij de afmeting van uw airco buitenunit. Zorg ervoor dat de beschermkooi correct wordt geplaatst, zodat er voldoende ventilatie is rondom de buitenunit en deze nog steeds gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud.

FAQ's
 1. Is het nodig om de buitenunit te bedekken?
  Nee, het is niet noodzakelijk om de buitenunit te bedekken. Maar als u zich zorgen maakt over het uiterlijk of wilt investeren in extra bescherming en privacy, dan is een airco omkasting een goede oplossing.
 2. Heeft een airco omkasting gevolgen voor de werking van de unit?
  Nee, als de omkasting correct is geïnstalleerd met voldoende ventilatie, dan heeft het geen invloed op de werking van de buitenunit.
 3. Heeft u een showroom waar ik de beschermkooien kan zien?
  Ja, in de showroom van Aircosuper kunt u de diverse beschermkooien in het echt bewonderen. Wij heten u van harte welkom aan de Valkenierstraat 38 te Ridderkerk, de showroom is geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 16.30 uur.


Aircosuper gebruikt cookies om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken.
Accepteer geselecteerde cookies